Swipe to the left

Nieuwe collectie El Vaquero Italy nu in de winkel en online

Nieuwe collectie El Vaquero Italy nu in de winkel en online
By Marcel Emmen 17 augustus 2017 4012 Views geen reacties

DE GEBOORTE VAN EEN IMMORTALE MERK

Valerio Giuntoli | Modeontwerp / Kunstenaar

Het is 1975. Valerio Giuntoli, ontwerper en mode consultant, begint met zijn bedrijf van op maat gemaakte Italiaanse laarzen en vrouwenschoenen: het El Vaquero merk is geboren. Op de top van zijn carrière 17 jaar geleden begon hij een schoenfabriek in hartje Toscane. Valerio heeft zijn eigen visie en ideeën en elke schoen van El Vaquero is een echt kunstwerk, uniek en speciaal.

De eindeloze inspiratie van Valerio gaat voort in een crescendo die hem leidt tot thema's die van de na-atoom- en hippiekultuur worden behandeld. Ze verwelkomen allerlei muzikale, sociale en artistieke bewegingen die uit hun oorspronkelijke context worden uitgebeeld, herinterpreteerd met een vleugje creatieve waanzin , En gevoed in een uniek en eigentijds product, dat afwijken van het gewone tot buitengewoon.

El Vaquero: artisanale passie, Toscane traditie.

De creatie van El Vaquero is uit Valerio's geest geboren en ze komen met passie en de inspanning van onze ambachtslieden, geschoolde schoenmakers die hun kostbare kennis in elk nieuw product stoppen om echte meesterwerkjes te maken. De drijvende kracht achter het merk is de combinatie van deze kennis met het voortdurende onderzoek van nieuw exclusief materiaal, productietechnieken en suggesties van klanten en medewerkers.

De speciale behandeling die wordt gebruikt voor het vintage effect is het gevolg van jarenlange studie, waardoor een innovatief product wordt opgebouwd, met de hand gemaakt met respect voor natuur en mensen. Dit is het geheim van het beroemde vintage effect van El Vaquero: de speciale behandelingen die ongedefinieerde kleurschommelingen en tinten creëren, waardoor het product van elkaar verschilt en de uniekheid definieert.

El Vaquero laarzen zijn een garantie die bij je leven behoort: kwaliteit van materialen, aandacht voor details en onderzoek van nieuwe ideeën die uitstekende resultaten opleveren, bewonderd over de hele wereld. Boven alles vertrouwt het comfort. Het complete gemak, het fundamentele karakter van onze laarzen, is het behalen van jarenlange onderzoek naar materialen en zorgvuldige aandacht voor het ontwerp van de schoen. El Vaquero is veel meer dan een eenvoudige boot. Het is de set van creativiteit, zorg en professionaliteit van ambachtslieden die hart en ziel elke dag meer dan 40 jaar in hun werk zetten.

Valerio & Nicholas: eenheid is de echte kracht

De tienjarige samenwerking tussen Valerio en zijn zoon Nicholas gaf een verscheidenheid aan frisheid en creativiteit aan nieuwe collecties. Nicholas heeft samen met zijn vader het grootste deel van het stilistieke erfgoed uit hoekjes en kranen geselecteerd en geëxperimenteerd met nieuwe handmatige behandelingen voor verouderende materialen. De lange reis van studie en onderzoek dat de vintage geest in de loop der jaren heeft gejaagd om het te imponeren op toekomstige collecties van El Vaquero.

Vandaag zijn de beroemde Indische Boots van de jaren '80 geëvolueerd: verrijkt door kleine details en gerenoveerd tot de stijlen van het moment en blijft een icoon van elegantie en comfort.

SOUL & STYLE BOHEMIEN

EL VAQUERO: HET ECHTE UNCONVENTIONELE MERK

De El Vaquero Woman is een vrije geest, een reiziger, altijd ondernemend en nieuwsgierig. Ze weet zichzelf, wat ze wil en ze kan niet wachten om het te krijgen. Ze is de uitzondering die de regel vervalt, ze is een mooie anomalie in het systeem.

Trots en wild, romantisch wanneer nodig, ze heeft de wereld aan haar voeten, geen uitgaven gespaard.

Een menselijke zielverkenning, een reizen gepassioneerd en pure wanderlust: elke ervaring verrijkt haar stijl, waardoor het uniek en geavanceerd is. Haar blik is een combinatie van duizend uitstapjes, met een paar vaste principes: respect voor de natuur en de liefde voor de kunst. Dit maakt haar een moderne boheemse, een beetje "rebel gypsy" en "retrò hippie", perfecte ambassadeur voor ons merk.

bekijk hier de collectie van El-Vaquero